23 november 2011

MMM 23-11-2011


Vandaag had ik mijn nieuw jurk aan. Gisteren eindelijk weer eens lekker genaaid, alles lukte zoals ik wilde.

Het patroon is Vlieland van schnittreif in de versie met een diepe hals en gerimpeld middenvoor. Ik heb de armen dubbel gemaakt, korte pofmouwen over de lange mouwen. Verder heb ik hem ongeveer 4 cm korter gemaakt door het patroon een stukje onder het armsgat dubbel te vouwen, want ik ben niet zo groot. Ook aan de zijnaden heb ik op taillehoogte het patroon nog een cm of 2 smaller gemaakt. Als ik het patroon nog een keer ga maken, dan zal ik eens kijken of een maat kleiner (maat S, maar dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat ik dat pas....) niet beter overeenkomt.De jurk heb ik versierd met delen van een oud spijkerrokje van Nienke en Silke, geïnspireerd door lillithrose. waardoor de jurk net even anders wordt. Een van mijn collega's wilde er ook wel één.

Heute trage ich mein neues Kleid. Es ist das Vlieland kleid von Schnittreif. Ich habe es ein bischen angepasst weil ich nicht so gross bin und es passt super! Auf das Kleid habe ich inspiriert durch lillithrose teilen von ein altes Jeansrock von Nienke und Silke genäht. Es macht das Kleid ein bischen besonderes. Mein Kollege möchte auch gerne so ein Kleid!

Andere MMM deelnemers: hier

Vrolijke groet, 
Karen

2 opmerkingen:

  1. Ik ben natuurlijk meteen even gaan kijken op je blog, en tussen alle mooie dingen heb ik je jurk gevonden. Wat is ie mooi!!! Zo te zien is deze stof ook heel geschikt voor een jurk. Echt prachtig. En ook weer zo'n mooi model. Helemaal leuk met die spijkerstof-accenten.

    Groetjes, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen