26 mei 2007

Voor Pinksteren

Op school hebben Nienke en Silke vrijdag al Pinksterfeest gevierd, alle kinderen waren in het wit gekleed. Nienke kon haar broek van vorig jaar nog aan en met een nieuw wit shirt was ze klaar (foto van het shirt volgt nog, zit nu inde was!)

Voor Silke heb ik een Oona kombi genaaid van mooie witte linnenachtige stof met een geborduurde rand in haar lievelingskleuren blauw en groen. Ik had 1,5 meter gekocht en gedacht dat dat wel genoeg zou zijn voor een jurk. Thuis gekomen heb ik besloten er toch maar een Oona kombi van te maken en dacht: "Ach, dat past vast wel...." Echter het kostte me een hele ochtend om het te knippen... Als ik 5cm meer had gehad, had het beter gepast. De broek werd al korter en korter, maar gelukkig staat dit ook erg leuk. Daarna was het naaien zo klaar! Wederom een super patroon van Farbenmix!Hieronder ligt nog een ochtend "werk" voor Vida:
Nog zeker niet definitief, maar waarschijnlijk zal er wel wat van deze stoffen terug te vinden zijn in onze Vida!
Ik ben benieuwd hoe anderen dat doen, ik leg meestal alle stoffen bij elkaar en ga dan schuiven, vaak probeer ik dan ook de stoffen zo neer te leggen zoals ze aan elkaar genaaid moeten worden, met als resultaat dat de hele kamer vol ligt met lapjes. Vaak laat ik dit dan een poosje liggen en verander er telkens weer wat aan totdat het naar mijn zin is. Als ik echter ga naaien wordt het meestal toch weer anders, maar dit is wel een van de leuke onderdelen van het naaien, het rommelen met stofjes, bandjes etc. De weg is belangrijker dan het doel!
Vrolijke groet, Karen

3 opmerkingen:

 1. Die Oona ist soooo schön.
  Der Bodürenstoff ist der Hammer.
  Ich bin schon so gespannt auf deine Vida...die Stoffe die du dafür ausgesucht hast passen super dazu.
  GLG
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wunderschöne Oona!Toller Stoff!

  Ich wünsche dir und deiner Familie auch schöne Pfingsten.

  LG Steffi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die Oona ist wunderschön geworden, so richtig edel und festlich !!

  Auf die Vida bin ich sehr gespannt,
  da liegen so schöne Stoffe und Tüddel , das kann nur ein Traumkleid werden :o)


  schöne Pfingsten
  LG
  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen