05 januari 2007

Opperste concentratie....

2 kindernaaimachines, die echt niks waren, je trok zo de draad eruit en een kleine naaimachine van de Kijkshop (ook niks... de spanning was niet goed te krijgen.... en maakte vreselijk veel geluid....) hebben we gisteren eindelijk een echte naaimachine gekocht voor Nienke en Silke.
In vele blogs en bij vele Klick und Blick kinderen zag ik een echte naaimachine voor kinderen. Na overleg met onze Naaimachine Handelaar (Schipper in Zaandam, als je een goed advies wilt....) adviseerde hij ons een gebruikte machine die hij in de uitverkoop had, een oerdegelijke Lewenstein (volgens mij 30 jaar oud!). Ik had even mijn twijfels over de naaisnelheid en de coördinatie voetpedaal en sturen met de handen, maar na even uitproberen bleken Nienke en Silke dit zeer goed te kunnen. Na sponsoring van Opa en meneer Schipper, was de beslissing snel genomen!

Vandaag moest hij uitgeprobeerd, de beelden spreken voor zich!En het resultaat:

Een speldenkussen van Silke


En een tasje van Nienke voor haar vriendin die morgen haar verjaardag viert!

Het rechtdoor naaien, op tijd stoppen, naald erin en draaien, naald omhoog, voetje omhoog... het is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar het gaat super goed!

Vrolijke groet, Karen

2 opmerkingen:

  1. Oh Karen...

    Sind das tolle Bilder von Deinen beiden Näh-Lehrtöchtern:-) Bei uns siehts ja genau gleich aus:-)) Tolle Werke haben die beiden gemacht - Kompliment!

    Liebi Grüessli Sabina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vroeger mocht ik alleen maar breien, en niet aan de naaimachine komen.Jullie hebben mooie dingen gemaakt, veel plezier, de groeten van Annie.

    BeantwoordenVerwijderen